Jeg er med i sådan en frivillig hjælpeorganisation. Vi hjælper ældre og ensomme med at komme igennem den her krise. De har fx brug for at få hjælp til, at ordne indkøb eller at få gjort lidt rent i deres bolig. Sommetider er det bare lidt selskab, de har brug for. Det kan være svært at være enlig – især når man er bange for at gå udenfor.

Selvorganiseret

Organisationen er sådan en selvorganiseret organisation – og vi arbejder kun i det område, hvor vi hver især selv bor. Men efterhånden som vi kommer dybere ind i dette her, er vores organisation vokset. Vi er simpelthen nødt til at organisere os selv bedre. Det betyder, at vi er nødt til at lave et virtuelt kontor, hvor vi informerer vores medlemmer om, hvem af vores ’kunder’ der har brug for hvad. Så kan vi bedre planlægge bruget af de kræfter, vi har til rådighed. Den del er ikke så svær. Det er bare at tænke sig om og få lavet en struktur, som både dækker geografisk og tidsmæssigt. Det kan godt lade sig gøre med et simpelt kort, en fortegnelse over vores medlemmer, og hvornår de kan ’arbejde’ mv.

Informationsmaterialet

Det, som bliver lidt sværere, er at få produceret noget informationsmateriale, som vi kan dele ud til de mennesker, der henvender sig for at få hjælp. De skal jo være klar over, at vi sætter tingene i lidt mere system end de hidtil har været.
Derfor har jeg brugt en del tid på at forfatte teksten til en lille brochure om det. Vi vil fortælle dem, at de selvfølgelig bare skal blive ved med at ringe til os for at få hjælp – og at vi hjælper dem. De må bare være lidt tålmodige. Der kan gå lidt mere tid end forventet. Vi har jo fået alvorligt mange flere henvendelser i de sidste uger. Og tallet stiger. Flere og flere mennesker vil gerne tage imod den hjælp, vi kan give dem.

Print af brochurer hurtigt

Nu er det bare sådan, at det er lidt svært at finde et trykkeri, der kan varetage det essentielle: Print af brochurer. De fleste trykkerier har jo skruet helt ned for deres aktiviteter. Så her er jeg nødt til at lede med lys og lygte.

Dem her kunne heldigvis hjælpe: https://www.jensenprint.dk/

Problemet er sådan set ikke at få brochurens tekst og grafik sendt til et trykkeri. Problemet for os er tiden. Vi har ganske simpelt ikke tiden til at få dem hentet. Er der nogen, der har et bud på, hvordan vi overkommer det lille problem. Det burde være en bagatel, men det er det altså ikke.

Som jeg ser det lige nu, er der en udvej. Jeg må sende den færdige brochure ud til alle vores medlemmer og bede dem om hver især at printe og dele den ud til de mennesker, de hjælper. Der er ikke andre udveje. Så må jeg gå på kompromis med mit ønske om, at kvaliteten af brochuren ikke altid være så høj. Det er ærgerligt. Men tænker jeg positivt, så har vi jo prototypen klar til, når samfundet – og trykkerierne lukker op igen.