Jeg ved virkeligt ikke, hvad jeg skal tænke. Men alle skolerne her i kommunen skal renoveres. Det forstår jeg ikke helt. Det er ok, at bygningerne skal holdes ved lige, og at der skal laves reparationer. Men er der virkeligt nogen fornuftig forklaring på, at der skal lægges tæppefliser på alle fællesarealer i bygningerne? Tæppefliserne kommer fra det samme firma, og det er sikkert udmærket kvalitet. Jeg har bare en lidt dårlig fornemmelse over det. Vi har tidligere haft en skandale her i kommunen med nogle institutioner, der lige pludselig skulle renoveres. Det viste sig, at det var et firma, der havde fået kontrakten ikke kunne leve op til kravene, og kommunen mistede mange millioner kroner. Den slags kalder jeg for en skandale.

Ikke alle ser det

Der er mange mennesker, der slet ikke bemærker det. Måske fordi de ikke er interesserede i, hvad der sker i deres kommune og derfor ikke læser de små – og lidt kedelige – artikler i de lokale medier. Men jeg gør. Og da jeg så det her med, at kommunen måtte hyre et andet firma til at renovere institutionerne, og at arbejdet ville blive meget forsinket, var jeg på vagt. Og det er jeg også nu.

Der er sikkert en god forklaring på, hvorfor skolernes indendørs fællesarealer skal have tæpper på. Måske er det et led i en form for både renovering af slidte gulve, der er lavet af linoleum og forbedring af gulvisolering. Jeg ved det ikke. Jeg synes bare, at det er lidt mærkeligt. Jeg må dog være ærlig at sige, at artiklen, jeg læste, også nævnte navnet på det firma, som har fået opgaven med at lægge tæpperne. Så jeg tjekkede firmaet ud. Det er et solidt firma. Det har et godt ry. Der er intet i vejen med deres regnskaber, kan jeg se.Og det er jo altid en diskussion om typen af gulv, ikke?

Gnidningsløst

Så jeg håber, at det går gnidningsløst denne gang for kommunen. Der skulle jo nødigt smides flere penge ud af kassen. Det er jo os, borgerne, der betaler for alle indgreb i de offentlige institutioner. Og hvis kommunen klokker i det, som de gjorde med de andre institutioner, ja så kommer der en skandale ud af det. Det er jeg sikker på.

Vi har jo en opposition i byrådet, som er en vagthund overfor alt, hvad der bliver besluttet. Ok, den lille skandale for nogle år siden gik ubemærket hen. Men siden da er byrådets sammensætning også ændret. Vores borgmester er faktisk i modvind. Så mon ikke han har sikret sig, at der ikke bliver problemer. Hverken med udførelse af arbejderne eller med leverancerne af tæppefliserne. Det er jo faktisk ret store arealer, der skal dækkes.

Jeg er ikke ligeglad

Egentlig kunne jeg vælge at være ligeglad. Men som sagt, det er jeg ikke. Måske fordi jeg er mor til 2 skolebørn. Burde man ikke interessere sig for alt, hvad der har med de omgivelser, som ens børn bevæger sig i til dagligt? Det inkluderer vel også skolen, som de går på. Ikke kun undervisningen og alle fritidsaktiviteterne. Det mener jeg faktisk, at man har en pligt til.