Lad os nu bare være enige om, at når vejret viser sig fra den venlige side, er der ikke meget, der slår sommeren i Danmark. Varme dage – men ikke for varme. Lune nætter, lyse nætter og sommerhygge så det basker! Det er sommer i Danmark, og vi foretrækker at holde den i et dansk sommerhus / feriehus og gerne forskellige steder hvert år. Derfor lejer vi os frem i stedet for selv at eje et feriehus. Og der er heldigvis masser af sommerhuse til leje i Danmark – og endnu bedre: Mange er i såkaldt privat udlejning 🙂

Nyt sommerhusområde hvert år

Mange af vores venner foretrækker det samme område hvert år – nogle sågar det samme feriehus hvert år. Vi kan godt lide at skifte rundt mellem de mange forskellige områder i Danmark, der byder på både gode sommerhuse og masser af naturoplevelser.

Vi lejer altid privat, for det er både billigere og bedre, og hvis du skulle sidde med en opfattelse af, at udvalget er begrænset, kan du jo lige tage et kig her:

 

Vi kan vist godt bare slå fast, at der ikke mangler lækre sommerhuse i alle prisklasser i de forskellige områder, ikke?

Hvorfor privat udlejning?

Det er der faktisk flere gode grunde til. Blandt andre:

  1. Husene er generelt i bedre stand, renere og bedre beliggende
  2. Det er som hovedregel en smule billigere end at leje gennem et bureau
  3. Sommerhusejerne kan altid komme med gode råd om området

For os er det bare sjovere og mere autentisk at tale direkte med ejeren af det feriehus, vi lejer. Så får vi også en masse ekstra informationer, og det kan være alt fra små tips til boblebadet, hvilken lokal bager har de bedste rundstykker, hvor er det bedst at fiske og så videre.

Prøv det, når du næste gang skal finde et sommerhus i Danmark!