Det var min kones ide, at jeg skulle tage nogle fotografier af interiøret i de mange badeværelser, jeg stifter bekendtskab med, når jeg bor på hotel. I forbindelse med mit arbejde har jeg en hel del rejser rundt omkring i det meste af verden, og mange af de hoteller, jeg overnatter på, er temmelig luksuriøst indrettet.

Min kones ide var affødt af, at vi har planlagt at få lavet et helt nyt badeværelse i vores hus i løbet af næste år. Da jeg tog en håndværksmæssig uddannelse, før jeg læste til ingeniør, har jeg rimelige forudsætninger for at lave en del af arbejdet selv, og vi har snakket om, at de penge, vi så sparer på at betale håndværkere for arbejdet, vil vi bruge på gode materialer for at skabe noget luksus til os selv.

Så nu har jeg de seneste tre-fire måneder tager masser af billeder fra de badeværelser, jeg støder på i forbindelse med mine rejser. Selv er jeg ikke i tvivl om, at jeg foretrækker at få beklædt væggene – også i brusenichen – med plader af marmor, for jeg har bemærket, at det levende spil, der er i sådan noget marmor, giver en god atmosfære i et badeværelse. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg befinder mig bedst i et badeværelse med marmor på væggene.

Heldigvis er min kone enig, så det bliver i hvert fald ikke noget diskussionsemne. Det kan gulvbelægningen derimod godt gå hen at blive, for her tror jeg nok, min kone hælder mest til også at bruge marmor – men i en mørkere farvetone end pladerne på væggene.

Selv foretrækker jeg nogle mørke klinker af en eller anden art som kontrast til noget lyst marmor på væggene. Her for nylig overnattede jeg på et hotel i Italien, hvor væggene i badeværelset netop var beklædt med italiensk marmor i ret lyse farvetoner, mens gulvbelægningen bestod af nogle store klinker i mørk granit – se her: http://marmoroggranit.dk/granit/ , og det var et usædvanligt flot badeværelse. Jeg tog en del billeder af det med min mobiltelefon, og jeg fik da min kone til at erkende, at det så fantastisk godt ud, så jeg har et håb om, at hun giver sig på det punkt.

Vi har også drøftet, hvilken type arrangement vi vil have med hensyn til de to håndvaske, som vi ønsker os i et lidt langt bord. Vi er helt enige om, at det skal være nemt at holde rent, så altså så få kanter og samlinger som overhovedet muligt.

Jeg har taget et billede af sådan et bord med håndvask støbt i ét fra et hotelværelse, men jeg kan ikke afgøre, hvilket materiale det er lavet af. Men for et par dage siden kom jeg forbi en stor forretning med alt til køkken og bad, og jeg tog mig tid til at kigge indenfor.

En mand, der kom for at ekspedere mig, var ikke i tvivl, da jeg viste ham billedet af håndvasken fra hotelværelset. Det er støbt i et komposit materiale, og sådan noget leverer vi også. Så nu satser vi på sådan et bord med to håndvaske. Se her.