Nu er det ikke altid helt nemt at skulle flytte. Det kan være svært at skulle sige farvel til venner og bekendte, som man har lært at kende efter at have boet i området i flere år. Der vil altid være løfter om, at ’vi tales ved’. Der er måske også planer om, at I skal besøge hinanden. Men det er også spændende at skulle lære et nyt sted at kende. Det kan være, at der kommer helt nye elementer ind jeres liv, når i flytter. Måske ændrede mønstre i livsstilen og hverdagen. Overraskelser. Små og store. Og helt sikkert vil der også være mange udfordringer lige i begyndelsen på det nye sted. Sådan noget som at finde rundt inde i byens centrum. Eller at finde den bedste restaurant.

Randers – Kronjysk hovedstad

Lad os sige, at I skal flytte til Randers. I kender intet til Randers. I ved faktisk dårligt, hvor i landet byen ligger. Faktum er bare, at din partner har fået et superspændende job i Randers, og I er blevet enige om, at I skal give det, en chance. Derfor har I været i Randers for at finde en bolig. I har da også fundet et rart, lille, møbleret hus, som I kan leje. I står derfor nu og skal flytte derover. Din partner skal starte på jobbet den 15. i næste måned.

I har også nået at få lavet en lejekontrakt med de nye beboere i jeres ejendom. De vil dog gerne have, at I flytter alle møblerne, så de kan komme til rette i boligen. I bliver derfor nødt til at sende jeres møbler til opbevaring. Hvad skal I gøre? I sælger ikke jeres ejendom. I lejer en bolig i Randers – indtil videre for et år. Men ingen ved, hvad det kommende år bringer.

Hvis jeg var i jeres situation, så ville jeg undersøge mulighederne for at få mine ting til opbevaring i Randers i depotrum. Grunden er følgende: Jeg har i virkeligheden en idé om, at jeg vil finde mig godt til rette i Randers. Jeg har måske ikke lige fundet den ideelle bolig – ej heller har jeg tiden til det nu. Men jeg har tiden, når jeg først er kommet dertil til at finde den rigtige bolig. Og jeg vil måske derfor gerne blive der – også i lang tid. Jeg vil måske købe en bolig i Randers. Det vil derfor være nemmere for mig at få mine ting ind i den permanente bolig, hvis jeg sætter mine ting til opmagasinering i Randers i stedet for hjemme i fx Hillerød.

Det giver ro

Hvis du står i sådan en situation, så kan det give dig ro til at finde den helt rigtige bolig det nye sted. Du ved, at der ikke skal bruges meget tid og mange kræfter på at få dine møbler ind i en ny bolig. Du ved mere om området og kan derfor vælge at bo det sted, som passer bedst til jeres behov. Lige nu er du nemlig i en overgangsperiode, hvor intet er fastlagt. Du ved, at du skal have tømt huset, inden de nye lejere skal flytte ind. Du ved, at du skal flytte til Randers.

Skilsmisse flytning

En skilsmisse er aldrig rar. Den kan være en befrielse. Men alt efter omstændighederne, så kan den afstedkomme problemer. En af jer – hvis ikke I begge to – skal flytte fra jeres bolig. Er der børn involveret, så kan det ydermere afstedkomme store problemer. Hvem skal flytte? Hvem skal bo, hvor? Og hvad med alle jeres ting? I har måske fået boet delt, og I har valgt at sælge boligen, fordi det vil give jer noget kapital, så I bedre kan få en ny start i jeres liv hver for sig, fordi I vil hver især kunne få et mindre og måske bedre sted at bo. Enten i form af en ejerbolig eller lejebolig. Sådan er der mange familier, der vælger at gøre.

Måske et depotrum i Aarhus er svaret

Men når så tiden er kommet – meget snart – hvor I rent fysisk flytter fra hinanden, hvad gør I så? Er I i den heldige situation, at hans eller hendes møbler godt kan blive stående, indtil flyttefirmaet fra Randers kan komme og hente dem? Eller er I ikke? Det kan være nødvendigt, at den ene partners møbler og ting bliver sat til opmagasinering i Aarhus hos HMS Opbevaring, inden de kan blive flyttet til Randers. Hvorfor? Fordi det vil være det nemmeste for jer. I vil ikke møde hinanden. I har besluttet, at det er bedst for jer – i det mindste lige her i de første måneder, hvor familien splittes. Bare indtil I kommer på fode – sådan psykisk og økonomisk – igen.

Det kan derfor være en rigtig god idé at undersøge muligheden for at finde et flyttefirma i Jylland, som kan tilbyde opbevaring i flere forskellige byer. De findes nemlig. Og det vil gøre livet lettere for jer her i den første svære periode.
Naturligvis vil der være mange hensyn, der skal tages. Børnene skal ikke lide under, at I ikke kan finde ud af at være sammen længere. Deres ting skal selvfølgelig med hvis – og når – de flytter. De skal ikke savne noget. Måske skal de efterlade nogle af deres ting i den nuværende bolig. Måske skal de have lov til at vælge nye møbler til de nye værelser, de får.

Udgifter af flere slags

Ja, der er udgifter – både på den økonomisk og den følelsesmæssige konto. Men en flytning bør ikke forhindre jer i at komme videre i jeres liv. Samlivet imellem jer er slut. I skal videre hver for sig. Og det kan I sikkert godt finde ud af at arbejde sammen om. I det mindste når det kommer til de praktisk ting – som fx flytningen. Det er ikke så svært at finde et godt flyttefirma i Randers eller Aarhus, som kan tage ting i opbevaring. Det er heller ikke så svært at finde ud af, hvad det koster at have ting i opbevaring. Det kræver kun en telefonsamtale med flyttefirmaets repræsentant. Det kræver måske lidt tålmodighed at få dem i tale. Der er jo mange mennesker, der skal flytte, og telefonen kan være optaget. Lidt tålmodighed og gensidig forståelse er det eneste, der skal til. Det skal nok gå godt. I skal nok finde en god rytme – også som skilte forældre.