I har besluttet at hele virksomheden skal flyttes. I skal til København, fordi det er her, de fleste af jeres kunder holder til. De kan ikke komme til Odense i tide, og utide – og det vil være en mulighed for, at I kan ekspandere virksomheden over de kommende år. Derfor er I nu ved at få de sidste ting på plads i den store kontorbygning, som I har opført ude på Østerbro. Det er en ret stor investering, men trods de svære par år vi alle har været igennem, så er der altså gode udsigter til, at det ikke er en fejlinvestering, I har lavet.
Selve kontorbygningen er faktisk klar. Der mangler dog lige nogle få ting. Der skal males og lægges flotte gulve på alle etagerne. Og så skal der sættes et låsesystem i hele bygningen. I har mange ansatte, og I forventer at ansætte endnu flere i de kommende måneder. De skal naturligvis have adgang til bygningen. Men ikke alle steder i bygningen. Så I er nødt til at finde et låsesystem, der ikke involverer alt for mange forskellige nøgler, men som heller ikke tillader, at der bliver lavet mange uautoriserede kopier af nøglerne. Den information i behandler er meget sensitiv, så der skal være fuld kontrol med, hvem der har adgang til, hvor i bygningen – og hvornår.
Kontakt til låsesmed
I har derfor været i kontakt med en låsesmed i København – dem her, der ved meget om låsesystemer. Det er ikke en helt almindelig låsesmed. Han beskæftiger sig ikke selv med at lukke døre op for folk, der har smækket sig selv ude. Det har han en ansat låsesmed til at gøre for sig. Han beskæftiger sig udelukkende med store og komplicerede låsesystemer.
Mødet med ham var da også imponerende. Han kunne foreslå flere forskellige systemer, som alle kunne leve op til jeres krav. Men der var især et argument for et særligt låsesystem, som især du godt kunne lide. Et bæredygtigt låsesystem, som ikke kræver kabler eller batterier. Det imponerede dig – og du er ret varm på, at det er det system, I skal vælge. Låsesmeden i København talte da også meget varmt for netop dette system. Han viste jer i et hurtigt slideshow, hvordan det virker – og da hele systemet kan styres digitalt, er der ingen grund til, at det ikke skal implementeres i jeres kontorbygning. Det vil sikre, at dem, der skal stå for sikkerheden i bygningen, kan udføre deres arbejde – også på de dage, hvor de er nødt til at blive hjemme for at passe et sygt barn.
Efter mødet med låsesmeden var der lidt uenighed imellem jer, om det skulle være et mekanisk eller et elektronisk. Selvfølgelig var du fortaler for det elektroniske. En af partnerne i firmaet er dog lidt gammeldags. Det her med at holde en nøgle i hånden er noget, der er til at forstå. Alt det der nymodens, noget med brikker, der ligner betalingskort, er ikke lige ham. Alligevel har du fået ham overbevist om, at det er den rigtige løsning. Argumentet med bæredygtighed og nem styring af systemet fik ham overbevist.
Lejlighed på Frederiksberg
Nu har du købt en lille lejlighed. Du er glad, fordi du skal flytte. Det blev for meget med at skulle bo i det store hus alene. En lille lejlighed inde i byen er lige tilstrækkeligt. Du har ikke længere behov for en stor have og mange værelser. Og den lejlighed, du har fundet, er naturligvis rigtig lækker. Forholdsvist ny. Den blev bygget i 2015, og du bliver lejlighedens ejer nr. 2. Den tidligere ejer flytter selv i hus. Der er ikke plads nok til en familie med to små børn.
Nu står du så i dit hus herude i Virum og venter på, at flyttefolkene kommer og henter dine møbler og alle flyttekasserne. Nogle af møblerne skal du have sat til opbevaring. Det klarer flyttefolkene for dig. Du kigger på din nøgle til huset. Skal du efterlade den på køkkenbordet, så den nye ejer finder den? Eller skal du komme tilbage hertil og aflevere den til den nye ejer? Du beslutter dig for, at du efterlader nøglen på bordet. Du skriver også en besked om, at du ønsker for den nye ejer, at han bliver glad for sin nye bolig. Du skriver også, at her er den eneste eksisterende ekstranøgle til huset.
Lokal låsesmed i området
Og så begynder den kolde sved at løbe ned ad ryggen på dig. Har du tjekket, at der kun er den nøgle, du har fået udleveret til din egen nye bolig? Det har du ikke. Nej. Du glemte det. Du ved ellers godt, at det er bedst, hvis du får omkodet nøglen til din bolig, lige inden du flytter ind. Ellers kan du jo risikere, at andre, som du ikke kender – og ikke har lyst til at kende – har én. Du laver derfor en mental note om, at du skal huske at ringe til den låsesmed på Frederiksberg her, som du fik et telefonnr. til fra ejendomsmægleren, lige så snart du ankommer til lejligheden. Du kører selv derhen – lige så snart flyttefolkene ankommer, og du har givet dem de sidste anvisninger.
Flyttefolkene afbryder dig i dine tanker. Du kan høre flyttebilen parkere ude på vejen. Du byder dem velkommen. Viser, hvilke møbler der skal til opbevaring og forklarer, hvad de skal have op i din nye lejlighed. Du kører ind til Frederiksberg og må bruge lidt for meget tid på at finde en parkeringsplads. Men du får ringet til låsesmeden på Frederiksberg, som lover dig, at han vil komme forbi i løbet af ganske få timer. Han har rutine i det her med at omkode nøgler ved indflytninger, og han er sikker på, at det ikke vil tage ret lang tid.
Du venter på flyttefolkene inde i lejligheden. Kigger dig omkring. Er glad for, at du har udsigt til en dejlig park, hvor du vil gå lange ture. Du bliver ringet op af låsesmeden. Han forklarer dig, at han er på vej, og at han sagtens kan arbejde, imens flyttefolkene også rumsterer i lejligheden. Du ånder lettet op. Der vil ikke være nogen fare for, at andre har nøgle til din nye bolig efter i dag.