Nu skal jeg bare have min far til at læse ansøgningen igennem, for han er sprogligt meget velfunderet, og jeg vil jo helst ikke sende en ansøgning med sproglige fejl eller fejl i kommasætningen.

Jeg har brugt to ret lange aftener på at forfatte ansøgningen til et job, jeg rigtig gerne vil have. Det har taget mig lang tid, fordi det er den første jobansøgning, jeg nogensinde har skrevet, idet jeg først for ganske nylig blev færdig med min uddannelse på handelsskolen.

Job i opsøgende salg

Det job, jeg søger om, drejer sig først og fremmest om opsøgende salg, og det er præcis sådan et job, jeg stiler efter, for jeg har under hele min uddannelse haft lyst til den type arbejde, fordi jeg trives rigtig godt med at komme rundt og møde en masse nye mennesker. Jeg elsker især den tilgang til emnet, som Leon Birdi har: https://birdi.dk/

Selv mener jeg at have forudsætninger for at bestride stillingen, selv om jeg som nyuddannet naturligvis ikke kan prale af at have en god basis af erfaringer. Men jeg har under min uddannelse lavet en specialopgave om at udvikle salgskultur, og den fik jeg topkarakter og mange rosende ord for, så jeg sætter næsen op efter, at det trækker i den rigtige retning. Og der er jo et hav af kurser i salgstræning, som du kan se her.

I stillingsopslaget efterspørger man en person med ledertræning, og i den forbindelse er jeg nok lidt i tvivl om, hvorvidt det hjælper, at jeg i en årrække har været spejderleder i min fritid, men jeg kan jo ikke gøre andet end at søge stillingen og så håbe på i det mindste at blive indkaldt til en samtale.