At leje et sommerhus til alt fra en forlænget weekend til flere uger – det er bare så dansk og herligt. Kvaliteten af de danske sommerhuse er høj, og for mange er priserne også i den høje ende, men heldigvis er der en metode, hvor på du kan spare lidt: Privat sommerhusudlejning! Og hvad går det så lige ud på? Og hvorfor er det billigere at leje privat fremfor gennem et sommerhusbureau?

Hvad er privat sommerhusudlejning?

Egentlig er det implicit i navnet: Det er sommerhusejerne selv, der udlejer direkte til lejeren. Og det betyder, at der ikke er en kommission til et bureau, der jo kun kan dækkes ét sted: Af udlejer. Den kommission sparer du altså, når du lejer sommerhus privat. Men så kommer det store spørgsmål:

Hvordan finder jeg et billigt sommerhus?

Det er klart, at du gerne vil se et udvalg af sommerhuse og ferieboliger i det område, hvor du gerne vil leje. Det klares – som så meget andet – nemt på internettet. Der findes en hjemmeside, der samler alle de privat udlejede sommerhuse i Danmark ( og faktisk også andre steder i Europa ), så du kan søge på samme måde, som du kan via et sommerhusbureau. Den hedder http://www.ferieboligweb.dk/ og den fungerer, som du kender det:

Sommerhuse udlejes ved Limfjorden for eksempel

Du udfylder ganske enkelt dine kriterier, og systemet finder så de sommerhuse, du kan leje i det ønskede område. Når du har fundet det rigtige sommerhus, er det en sag mellem dig og husets ejer. Udover den åbenlyse besparelse, der ligger i denne metode, er det faktisk også smartere, for du får jo direkte kontakt til ejeren, der kan fortælle dig alt om området og alle de små tricks, der gør opholdet i sommerhus så meget sjovere.

Ganske ofte er disse private sommerhuse også mere hyggelige og mere personligt indrettede end de, du finder via de store bureauer. En genial måde at leje sommerhus billigt på!