Jeg har sagt op på mit arbejde. Det var svært for mig at komme videre i firmaet, og jeg har i nogle år gået og puslet med idéen om at blive selvstændig. Sådan at få mit eget firma. Hvor jeg bestemmer det hele. Mit hjemmekontor er blevet omdannet til virksomhedens kontor. Eller rettere sagt: Jeg har fået et CVR nummer, og hjemmekontoret er blevet rykket ned i kælderen, som jeg har gået og sat i stand. Det var en anstrengende omgang at flytte mit hæve-sænke-bord derned. Det er tungt som et ondt år. Ved egentlig ikke hvorfor, men det må være på grund af bordbenene og mekanismen, der sidder under bordet, som gør det så tungt. Men jeg fik det bakset ned i kælderen, fik det samlet igen og sat op. Fungerer fint. Fik også sat kontorlampen op, så jeg kan få ordentligt lys, når jeg tegner. (Jeg er grafiker.)

Ny kontorstol

Men da jeg skulle bære kontorstolen ned i kælderen, tabte jeg den. Den rullede bare rundt på trappen fra første sal ned til stueetagen. Den gik i stykker. Øv. Jeg var ellers glad for den kontorstol. Ok, den har holdt i mange år, og jeg havde lagt mærke til, at den knirker. Men nu kunne jeg se, at den faktisk var knækket i stellet. Ny kontorstol står øverst på indkøbslisten. Den gamle ryger ned på genbrugspladsen.

Ind i bilen hen til genbrugspladsen. Jeg får bakset stolen ud og smidt den i containeren. Videre hen til forretningen, som sælger kontormøbler. Den ligger nede på hovedgaden, som er en gågade. Finder butikken og begynder at se på kontorstole. Nu har jeg jo en idé om, at en kontorstol ikke bør vippe. Men det gjorde alle stolene, jeg prøvede. Ekspedienten forklarede, at det er en vane. Fordelen ved, at den kan vippe, er, at man kan vippe frem, så ryggen bliver rettet op. Man sidder ikke og falder sammen i den. Fornuftigt nok. Jeg spørger, om de kan sende den hjem til mig. Jeg kan jo ikke bære den hen til bilen. Ja, bestemt, det er ikke noget problem. Fino. Jeg købte den kontorstol, jeg bedst kunne lide. Den kommer i overmorgen. Indtil da må jeg klare mig med en køkkenstol. Det går nok.

Bedste kontorartikler i Danmark

På vej hen til bilen kommer jeg forbi en anden forretning. Det er vist den samme ejer, men de sælger kun mindre kontorartikler. Tuscher, papir, opslagstavler, dokumentmapper og den slags. Jeg synes, at jeg fortjener at forkæle mig selv, så jeg køber nogle farveblyanter. Dyre og rigtigt lækre at arbejde med. Jeg køber også en opslagstavle. En flot én, som er blå, med stof og til rigtige tegnestifter. Den har nøjagtigt den samme farve som hynden på kontorstolen, jeg købte. Mit kontor bliver flot. Jeg ved lige præcist, hvor den skal hænge. Butiksejeren giver mig en æske med tegnestifter med, som en lille gave. Rigtig fin gestus. Men jeg fik jo også fortalt ham, at jeg lige har købt en kontorstol nede i den anden butik, han ejer. Han ønskede mig held og lykke som selvstændig.
Jeg glæder mig til at komme i gang. Og butikken? Jamen det er da dem her: https://justmore.dk/