Hvad har en låsesmed på Frederiksberg med agurker at gøre? Agurketid er den tid på året, hvor aviserne typisk har svært ved at fylde spalterne med reelle nyheder, da alle er på ferie. Og så skrives der om agurker, der er skæve eller bare meget store. Deraf navnet “Agurketid”, der i dag benyttes om historier, der umiddelbart synes at være ligegyldige eller yderst søgte. Og det var præcist, hvad jeg tænkte, da jeg så en overskrift, der handlede om en både anderledes og grøn låsesmed. Hvordan faen kan en låsesmed være grøn, tænkte jeg. Men se nu bare her:

En cyklende låsesmed for hele København

København er en rotterede af trafik – det ved enhver, der kender til at køre i byen. Ikke mindst i myldretiden, hvor det er virkelig surt at køre bil der. Og luftforureningen er massiv 🙁 Samtidig tager de professionelle kørsler, som servicefolk og reparatører udfører, en frygtelig masse ekstra tid. Et udkald for en konventionel låsesmed, der måske skal køre blot 2-3 kilometer fra værksted til kunde kan sagtens tage 3-5 gange så lang tid i myldretiden, som hvis det var aften.

Og hvem skal betale for det? Det skal kunden og miljøet.

Det var den viden, der satte en driftig låsesmed på tanken om at servicere byens borgere med de løsninger, en låsesmed leverer – PÅ CYKEL! Og der var ikke så langt fra tanke til handling.

Hurtig service fra låsesmed

En specialbygget cykel med alt det nødvendige på ladet – og så var han i gang. Og med en helt forrygende succes, der bunder i kombination af lavere udgifter til transport, moderne teknologi (læs om det her ) og så lige det faktum, at han er hurtigere fremme ved opgaverne end nogen andre låsesmede, da trafikpropper og parkeringsproblemer ikke er begreber, han skal forholde sig til.

Nu er det så ikke kun Frederiksberg, han servicerer – faktisk er det hele det område, der kan karakteriseres som indre by. Og det er især Nørrebro, Vesterbro og Østerbro.

Amager

Den Cyklende Låsesmed dækker også det hastigt voksende Amager, hvor både boliger og virksomheder skyder op som mælkebøtter efter en god regnbyge.

Se, det er der ikke meget agurketid over, vel? Tænk engang, hvad det ville betyde for miljøet, priser og serviceniveau, hvis flere serviceudkald blev udførte på cykel… Opfordringen er hermed givet videre 🙂 Og tænk også grundigt over risikoen for indbrud for eksempel…