En af mine lidt fjernere bekendte, Bjarne, der indtil for et par år siden havde et sommerhus tæt på vores, bad mig for nylig om at holde øje med, om der kom et interessant sommerhus til salg i vores område. Baggrunden var, at han og hans kone havde fortrudt, at de havde solgt sommerhuset og i stedet købt en ferielejlighed i Tyrkiet.

Sagen er, fortalte Bjarne, at vi er blevet lidt trætte af det område, hvor vores ferielejlighed ligger, og så er det faktisk heller ikke ligefrem billigt flere gange om året at købe flybilletter til Tyrkiet, så vi besluttede for et halvt års tid siden at sælge ferielejligheden, da vi fik et hæderligt bud på den.

USA er billigt

Bjarne fortalte, at han og hans kone hellere ville rejse forskellige steder hen for i perioder at nyde deres otium. Der første rejse efter salget af ferielejligheden havde været en tur til USA. Den havde de valgt ved lidt af en tilfældighed, fordi de på nettet var faldet over nogle temmelig billige flybilletter til USA / Amerika, og som pensionister kunne de jo tage af sted på et hvilket som helst tidspunkt.

Men nu ville de altså gerne have sommerhus igen, for som Bjarne sagde, så kan man jo altid tage en enkelt uge et eller andet sted, hvis man trænger til at se noget nyt. For eksempel havde han og hans kone lige købt billige flybilletter til Berlin, for der har de aldrig tidligere været. Men nu må jeg så holde øje med markedet ude i vores sommerhusområde.

Ny lov giver erstatning

EU giver mange problemer men sørme også positive ting. En af de mere positive for os, der rejser med fly (men næppe for flyselskaberne) er det regelsæt, der giver ret til pænt store erstatninger, hvis ens fly er forsinket.

De regler gælder for forsinkelser på fra 2 timer og op – eller ved helt aflyste fly. Og det er da godt for vi forbrugere. Men hurtigt rejser spørgsmålet sig: Hvordan gør man?

Få erstatning ved flyforsinkelser

Man kan gå i krig med opgaven selv, men det er altså en besværlig affære, og som med det meste andet: Der findes i dag nemme metoder på nettet. Man indtaster nogle få oplysninger, og så tager andre sig af kravet om erstatning, og man får så pengene udbetalt, når sagen er afgjort. Det går som regel ganske hurtigt i øvrigt.

Den bedste service til flyforsinkelse finder du her.

God fornøjelse!