Der kommer en dag, hvor selv den mest trofaste gamle bil må give pladsen for en anden – og måske endda en ny bil. Men hvad så med skrotbilen, der bare ikke kan sælges? Du kan faktisk få penge for den stadigvæk, hvis du ved, hvordan det gøres. Og lige præcist det er, hvad vi forklarer dig i denne lille guide til at få skrotpræmie og god betaling for skrotbilen.

Hvad er en skrotpræmie?

Det er en skattefri udbetaling på 1.500 kroner, som staten giver dig for at skrotte din gamle bil, hvis den vel at mærke skrottes af et autoriseret autoophug. Kravet om godkendt autoophug skyldes naturligvis miljøhensyn først og fremmest.

Skal jeg selv aflevere nummerplader?

Nej, hvis du benytter en professionel service som for eksempel skrotbiler.info, skal du ikke. De sørger for det hele inkl. korrekt afmelding hos SKAT.

Afhentning af skrotbil?

Igen: Hvis du benytter professionelle og godkendte operatører, afhenter de din skrotbil der, hvor du beder om det. Det er naturligvis muligt at aflevere bilen selv, men hvorfor bøvle i det, når du kan få den afhentet?

Er bilvraget penge værd?

Som hovedregel: Ja. Hvis der er nogen som helst værdi i skrotbilen (udover de 1.500 kr fra staten), afregner skrotbiler.info kontant ved afhentningen – ingen bøvl og ingen diskussion overhovedet. Beløbet afhænger naturligvis af den stand, den udtjente bil er i, men du kan som hovedregel regne med at få penge for den.

Skrotbiler.info har udbetalt op til 100.000 kroner for en bil til skrotning – men det er naturligvis også helt specielt. Deres mange års erfaring gør, at de ofte kan give dig en pris i telefonen, hvis du ringer til dem på 42 47 47 47. Og som allerede nævnt: Der afregnes kontant ved afhentning, og de tager sig af alt papirarbejdet!