I mange år har jeg kæmpet med psykiske problemer. Jeg har en tendens til at falde ned i nogle sorte huller, som jeg kalder det. Når jeg er i de sorte huller, så er jeg bare ikke funktionel. Jeg kan ikke koncentrere mig. Har bare lyst til at gemme mig for omverdenen, og så taber jeg mig meget, fordi jeg slet ikke spiser, når jeg har det på den måde. Det startede, da jeg læste. Jeg tror faktisk, at det udsprang af, at jeg var stresset over alle de hårde eksamener.

En coach måske?

Der var en god veninde, som anbefalede, at jeg gik til en personlig coach, så jeg kunne komme igennem studierne. Det gjorde jeg så, i den tid, jeg læste. Jeg fik følelsen af, at det hjalp mig at tale med nogen om, hvor hårde studierne var for mig.
Jeg kom da også igennem studierne. Faktisk med ret gode resultater. Jeg fik også et job ret hurtigt. Det var meget svært for mig at omstille min hverdag. Fra studerende til arbejdstagende. Og det førte til endnu flere depressioner. Uforklarligt. Alt gik jo godt for mig. Jeg indså derfor, at coachen, jeg havde gået hos, måske ikke havde taget den rigtige tilgang til mit problem.

Fandt en dygtig psykoterapeut

Så jeg søgte andre veje. Bl.a. fandt jeg en god psykoterapeut i København, som jeg har gået hos i de sidste 2 år. Hun er dygtig. Har fået mig til at indse, at mine små depressioner ikke har noget med stress at gøre, men at de ligger begravet i noget, der ligger langt tilbage i mit liv. Vi arbejder stille og roligt på at finde roden til mine ubehagelige perioder. Og jeg kan mærke, at vi kommer tættere og tættere på. Det er skræmmende og spændende på samme tid. Heldigvis er min terapeut med mig i forløbet, og jeg er overbevist om, at jeg nok skal komme igennem og kunne håndtere de sorte huller i fremtiden.