Modsat hvad mange tror, er det faktisk muligt at blive endda særdeles godt kørende for små penge, hvis man skal bruge en computer. Det er klart, at du ikke får en Mac ud af det, og du får heller ikke en maskine med de vilde specifikationer, du kan få ud af for eksempel at sammensætte en PC selv – som du kan se her. Men det hele handler om, hvad du skal bruge en computer til – og hvor meget du har lyst til at betale for den.

Hvorfor så stor prisforskel?

Mange undrer sig over, hvorfor der er så store forskelle i prisen på den tilsyneladende samme computer hos forskellige forhandlere. Der er flere forklaringer på dette fænomen:

  • Nogle forhandlere køber meget stort ind – lavere priser
  • Nogle forhandlere har ikke behov for nær så stor avance, som andre har

Er en billig computer lige så god som en dyr?

Ja og nej! Det afhænger af, hvad du skal bruge den til. Hvis dit primære behov er surfing på nettet, diverse brevskriveri, emails og skoleopgaver: Den billige computer er lige så god som den dyre.

Hvis du til gengæld har behov for masser af maskinkraft og højst mulige driftsikkerhed til mere professionel brug, er vi oppe i den dyrere ende. Det gælder for computere, som det gælder for biler og alt muligt andet.

Men når du først har valgt en computer og ved, hvad du skal have, er det jo smart at købe den der, hvor den er billigst. Og der er nettet uforligneligt. Efter lidt søgninger fandt vi denne side, der reklamerer med “billig computer“, og vi ser med det samme, at der er tale om mærkevarer, der blot ER billigere, end de er andre steder.

Det skyldes sikkert gode indkøb og en strømlinet forretningsmodel med online salg, men dybest set er det jo os forbrugere ligegyldigt, hvad der er årsagen til den lave pris. Vi skal blot have, hvad vi har brug for – til den lavest mulige pris.