Det er faktisk blevet lidt sjovere at sidde og se en god fodboldkamp i fjernsynet, efter at jeg selv har prøvet at overvære en af de helt store kampe på nærmeste hold. Den fortættede stemning, der er på sådan et stadion, der er fyldt til bristepunktet med omkring 80.000 forventningsfulde foldboldfans, fornemmer man langt bedre, når man selv har været på sådan et stadion.

Og det var jeg for nogle få år siden, da min kone til min fødselsdag forærede mig en fodboldbillet til finalen i Champions League. Hun havde pakket billetten pænt ind i en lille æske med gavepapir udenom, og da jeg ved morgenbordet på min fødselsdag skulle pakke gaven ud, havde jeg ikke på forhånd nogen anelse om, hvad det kunne være.

Så jeg blev glædeligt overrasket, da jeg i æsken fandt en kuvert med billetten indeni. Min overraskelse var især stor, fordi min kone altid kun har haft et skuldertræk tilovers for min interesse for fodbold.

Da jeg var kommet mig over overraskelsen, fortalte hun, at hun havde fået ideen fra en annonce i avisen, hvor et lokalt rejsebureau reklamerede for forskellige sportsrejser, som det pågældende bureau arrangerer en masse af. Hun havde aflagt rejsebureauet et besøg for at høre, om de kunne skaffe sådan en fodboldbillet til finalen i Champions League.

Og det viste sig, at bureauet faktisk havde en del fodboldbilletter til den finale i overskud, fordi den rejse, de havde arrangeret til finalekampen ikke havde solgt så godt, som de havde forventet, så de var kun glade for at komme af med en af billetterne.

Finalen blev spillet på det olympiske stadion i München, og jeg havde intet imod at køre i bil til München for at se kampen, men det ville selvfølgelig være rart at have lidt selskab på turen, så jeg fortalte et par af mine kolleger, som ret jævnligt tager på fodboldrejser til nogle af de helt store kampe. De rejser altid med Sporten Rejser: http://www.sportenrejser.dk/

Og der var bid med det samme, for to af mine kolleger ville meget gerne med til München, hvis rejsebureauet fortsat havde billetter til kampen. Og det havde bureauet, så det endte med, at vi var tre, der kørte til Sydtyskland for at se den store finale.

Vi havde en virkelig god tur med højt humør hele vejen, og selve fodboldkampen var for mig en virkelig stor oplevelse, hvor jeg selvfølgelig nød det flotte fodboldspil af nogle af verdens absolut bedste spillere, men i lige så høj grad nød den intense atmosfære, der er på tilskuerpladserne til sådan en topkamp.

For mine kolleger var oplevelsen nok ikke helt så stor, fordi de har prøvet det flere gange før. De to har sammen været på flere fodboldrejser til Barcelona for at følge deres idoler i FC Barcelona, som er den klub, de begge to er stor fan af.

På vores tur til München havde vi valgt at tage to overnatninger på hotel, nemlig natten før og natten efter selve kampen, mens vi klarede køreturen begge veje uden afbrydelser. Det blev alt i alt en rigtig god fodboldoplevelse.