Jeg var på den årlige fisketur med et par gode venner sidste eftersommer – en tur, vi tager hvert eneste år. Vi fisker laks og ørred, bytter røverhistorier og nyder et 100% østrogenfrit selskab i nogle dage. Sidste år kom der dog lidt malurt i bægeret dagen før, vi skulle hjem. Jeg rendte ind i en gren, da vi gik tilbage mod hytten, og den svirpede lige hen over mit højre øje. Det gjord elidt ondt, men ikke noget videre, og jeg tænkte ikke mere over det.

Smerter i øjet

Næste morgen vågnede jeg med nærmest ulidelige smerter i mit øje. Det føltes, som var der nogen der hældte syre i det. Det var rædselsfuldt! Jeg kunne naturligvis ikke køre, men det tod mine venner sig heldigvis af. Da vi kom hjem til Roskilde, var det ikke blevet bedre, og dagen efter måtte jeg give op og søge hjælp. Jeg ringede til en lokal øjenlæge, men de havde så lang ventetid, at det ikke var til at holde ud.

En af mine bekendte anbefalede mig at kontakte Øjenhospitalet Danmark, der efter sigende har de bedste øjenlæger i Danmark – du kan se dem her: Øjenlæger på ohd.dk.

Det gjorde jeg så, og det viste sig at være n god ide. Da de hørte om mine problemer, kunne de tage mig med det samme – lige så hurtigt, som jeg kunne komme til Hellerup. Min kone kørte mig derind.

Mit øje havde en revne

Jeg blev undersøgt, og det viste sig, at min nethinde havde fået en revne af grenen, der ramte den. Det var ikke særlig alvorligt, men jeg fik noget laserbehandling og en smørelse til øjet, som jeg faktisk skulle bruge i flere måneder. Så lang – så godt.

Da far fik grå stær

I september sidste år fik min fra konstateret grå stær – og det fik mig med det samme til at mindes, hvad jeg hade set på Øjenhospitalet Danmarks hjemmeside om netop grå stær:

For mig var der slet ingen tvivl om, at min fra skulle derud også, og det viste sig da også, at de faktisk kunne hjælpe ham – med en operation for grå stær.