Endnu en gang har medierne vist, hvor nemt det er for ondsindede mennesker at snyde vores systemer. Den lokale afdeling af Patienterstatningen har i de sidste måneder modtaget usædvanligt mange ansøgninger om patienterstatning. I de ansøgninger, de har fået, er der et navn på en læge, der går igen og igen. Og alle ansøgninger handler om fejlmedicinering med alvorlige skader til følge. Patienterstatningen har derfor fået en særligt specialiseret advokat i København til at undersøge sagen. Deres egne advokater har for meget at lave.

Advokaten i København

Og nu er sagen så kommet ud til medierne. Efter lang tids undersøgelser har det vist sig, at den pågældende læge slet ikke er læge. Han har på en eller anden måde fået et bevis for medicinstudier i hænderne, som han har forfalsket. Han har så ’helbredt’ forskellige mennesker med hjemmelavet urtemedicin uden egentlig at vide, hvad han har gjort. Det har ført til, at mange mennesker er blevet rigtigt syge. I nogle tilfælde har det ikke medført skader på hans ’patienter’. Den specialiserede advokat i København har meldt manden til politiet, og politiet har tiltalt for ham for bedrageri. Han har snydt og bedraget uskyldige mennesker. Fyldt farlige urter i dem. I nogle tilfælde har det haft katastrofale konsekvenser.

Den tiltalte mener ikke, at han har bedraget sine patienter. Han påstår, at han udtrykkeligt har gjort sine patienter opmærksom på, at han ikke følger de konventionelle behandlingsformer, men bruger behandlinger, som han har erfaret, kan give de ønskede resultater. En lidt vag formulering synes jeg: ”… erfaret kan give de ønskede resultater.”

Forkastet forklaring

Lægernes fagforening eller forbund, eller hvad de nu har, har forkastet hans forklaring. De har også meddelt medierne, at de ikke har et medlem med hans navn. De har også undersøgt, om beviset for medicinstudierne er en forfalskning. Det er det. De vil ikke have mere med sagen at gøre. Forståeligt nok. Hvorfor skal de blandes ind i en bedragerisag?

Ja, sagen kører videre. Mandens patienter har ikke fået erstatning. Man mener ikke, at man kan give patienterstatning for fejlbehandlinger, der er udført af ikke registrerede læger. Et eller andet sted er der, er en logik i det. Men det er en skam, for de mennesker, der troede på bedrageren. De har nu lagt sag an imod ham og kræver erstatning via den vej. Og den erstatning er jeg sikker på, at de nok skal få.

En forsvarsadvokat er nødvendig

At manden endnu ikke er kommet i fængsel, forstår jeg sådan set ikke. Han har faktisk sat mange menneskers liv, ve og vel på spil. Han burde spærres inde. Måske har han en meget dygtig forsvarsadvokat. Han har i hvert fald råd til at betale sådan en. Der var jo en artikel i avisen forleden, som viste, hvor store honorarer han havde opkrævet fra sine patienter. Det var bestemt ikke småpenge. Og ja, jeg har da også googlet ”advokat strafferet” for at finde ud af, hvor store honorarer sådan en advokat skal have. Det nærmer sig slet ikke de honorarer, som han har fået. Så ja, min holdning er, at han skal betale for sit bedrageri – dyrt.