Som det nok tydeligt fremgår af overskriften, så har jeg fået forskud på julegaverne i år. Nok ikke just, hvad jeg havde ønsket eller forudset for nogle dage siden. Men da jeg vågnede i morges, lagde jeg mærke til en masse huller i plænen.

Jeg tænkte først, at de da helt sikkert måtte stamme fra duer, da jeg har en del duetilhold i haven. Men jeg blev nok nødt til at henlede min tanker på andre skadedyr. Først var min mistanke at det kunne være møl. Jeg havde hørt, at de laver huller. Så jeg gik ind på hjemmesiden billig skadedyrsbekæmpelse i København, hvor jeg læse mig frem til, at de kun laver huller i tøj – og er desuden et insekt. Så jeg søgte videre på andre skadedyr.

Måske det kunne være husmår ? Også her blev jeg klogere. De findes kun på loftet hvor de larmer og altså ikke i haven. Så min søgning gik videre, hvor jeg endelig fandt, hvad jeg søgte. Det er svært, når man ikke har den store forstand på skadedyr at skulle kigge igennem find-dit-skadedyr. Der er hundrede – eller måske tusinde i Danmark. De findes i alle afskygninger. Så det var nærmest et lykketræf, at jeg endelig fandt synderen på den flotte og gode website, hvor der var billeder af muldvarpe & mosegrise. Ingen tvivl !

En god forklaring, hvordan de graver gange under græsset. Muldvarpeskud har jeg ingen af, men kun en masse underjordiske gange, hvor det hele er undermineret. I forklaringen stod, at de er vegetarer, ligesom min kone i øvrigt. Men hun plejer, da i hvert fald ikke kravle under gulvtæppet, når hun har spist. Så hvad er forklaringen så på, hvad spiser mosegrise? , siden de gebærder sig på denne måde, i stedet for bare at opholde sig over jorden.

Et andet godt spørgsmål er, Hvad kan mosegrise ikke lide? Mest af hensyn til, at jeg så ville købe en masse og lægge ned i gangene til dem, så de kan forsvinde fra min have og over til naboen. Men det er ikke så ligetil endda, skulle jeg hilse at sige.

Når de først har bygget et gangsystem, så bliver de ofte boende. Dette er ligetil, at får dem bekæmpet effektivt med gasning. Heldigvis har vi nogle gode skadedyrsbekæmpere i lokalområdet, der kan tage sig af denne slags opgaver. Så nu har jeg bestilt en til at klare mit skadedyrsproblem i morgen. Så er julen reddet !