Da vores søn og svigerdatter for nogle få måneder siden efter langvarige overvejelser valgte at købe et dejligt parcelhus i et godt kvarter her i byen, var min kone og jeg enige om, at så blev det i hvert fald nemt at finde på gaveideer til fødselsdage og jul. Vi huskede sagtens, hvordan det var den gang, vi selv købte hus og pludselig fandt ud af, at der er en masse udstyr, som faktisk er et must for en husejer.

Men vi blev hurtigt klogere, for de unge mennesker fortalte os allerede indflytningen, at de var blevet kontaktet af den grundejerforening, der er meget aktiv i det villakvarter, de er flyttet ind i. Formanden for grundejerforeningen havde fortalt dem, at der i foreningens regi for nogle år siden var startet en frivillig underafdeling, som tager sig af indkøb af en masse udstyr, som man lige så godt kan være fælles om.

For eksempel har foreningen en masse haveredskaber, som medlemmerne kan disponere over. Det gælder også nogle motoriserede af slagsen, så beboerne i kvarteret ikke behøver hver især at eje en plæneklipper.

Og det samme gælder et stort udvalg af elværktøj, fortalte vores søn. Det kan godt være, at det i længden vil vise sig at være mest praktisk, at man har sin egen boremaskine, for sådan en bruger man jo temmelig tit, når der for eksempel skal sættes billeder eller lamper op i huset.

Men der er i mine øjne ingen grund til selv at eje for eksempel en rundsav, for det er trods alt ret sjældent, man har brug for sådan en, sagde vores søn, som er meget begejstret for den ordning i grundejerforeningen. Det koster selvfølgelig et selvstændigt kontingent, men det er langt billigere, end hvis man selv skal ud at købe de forskellige stykker værktøj.

Da vores søn og svigerdatter købte huset, besluttede de med det samme, at de ville fjerne gulvtæpperne i soveværelset og børneværelserne og erstatte dem med trægulve. De valgte et lækkert gulv fra Moland Gulve, og da vores søn selv ville læge de nye gulve, fik han i hvert fald god brug for det forskellige værktøj, grundejerforeningen havde på lager.

Så der røg en del af de helt oplagte gaveønsker, vi i vores stille sind havde set frem til, men det var nu ikke vanskeligt at finde på en indflytningsgave til de unge mennesker, for allerede første gang, vi så deres nye hus, kunne jeg konstatere, at husets postkasse ude ved fortovet var ved at ruste helt væk, så det var nærmest en selvfølge, at vi skulle give dem en ny.

Det var faktisk også nemt at finde på noget til deres tre års bryllupsdag, som faldt i maj måned. Vi plejer egentlig kun at give en buket blomster til vores voksne børns bryllupsdage, men i det her tilfælde valgte vi at give dem en terrassevarmer til gas, for så kan de få meget mere ud af deres hyggelige terrasse især i aftentimerne, da den er delvist overdækket. Den blev de meget glade for.