Dit soveværelse er dit personlige hvilested, så hvorfor ikke gøre det til et sted, du nyder at vågne op og starte en ny dag? Nogle få tips og tricks vil gøre, at du vil elske dit soveværelse.

 

Et blødt tæppe – i stedet for at stå ud af sengen på et koldt hårdt gulv, så læg et dejligt blødt tæppe, så det er det første, dine fødder møder, når du står ud af sengen. Hvis du allerede har tæppe i soveværelset, kan du altid lægge et tæppe ovenpå ved sengen, hvis du ønsker mere blødhed.

 

Et tema eller et gennemgående design – brug brugskunst, sengetøj, puder, lamper etc. til at give stemning.

 

Puder og masser af dem – sengen skal se indbydende ud, og det er skønt at have puder i ryggen, hvis du for eksempel sidder op og læser i sengen. Typisk skal du bruge et sted mellem 4 og 6 puder til det luksuriøse look.

 

Et sted at sidde, som ikke er sengen – det er skønt at have en stol eller flere i soveværelset afhængig af din plads. Det er et godt sted at sidde og læse, at snakke med din partner, tage sko på eller tjekke din e-mail.

 

Et TV – her er der for og imod – du må selv afgøre, om det er rigtigt for dig. Mange søvneksperter siger, at det ikke duer med et TV i soveværelset – det forstyrrer din søvn. Personligt elsker jeg at falde i søvn til TV. Det er en god måde at lukke tankerne ned på, så man falder i søvn. TV i soveværelset er et personligt valg.

 

Sengeborde – de er godt til at opbevare ting i og til at have en karaffel vand ved sengen. Her har du typisk også din sengelampe og bøger. Husk altid at have samme lamper på begge sengeborde, så der er synergi i indretningen.

 

En god madras – du kunne have alt det ovenstående i dit soveværelse, men et soveværelse er ikke perfekt uden en rigtig god madras. En god madras betyder forskellen på en god nats søvn og en dårlig nats søvn. Du vil have en madras, der støtter din ryg, og er god og behaglig samtidig. Husk også lækkert sengetøj: http://www.egesgave.dk/boligtilbehor/sengetoj.html

 

Glamour – det må der til! Tilsæt et element, der overrasker og gør soveværelset eksklusivt og sexet. Det kan være en lækker lysekrone over sengen, det kan være en kontrastvæg malet i kalkmaling, det kan være en oversize sengegavl, spændende brugskunst etc. Brug ikke det alt sammen på en gang, men vælg nogle få elementer.

 

Kunst og billeder – det er dejligt at have billeder af familie, men i soveværelset anbefaler vi at have rolige fotografier eller kunst til at pryde væggene. Det er naturligvis også et personligt valg, men neutrale billeder og kunst vil give et mere roligt soveværelser.

 

Plaider (som disse for eksempel) – du kan bruge plaider i stole og for enden af sengen til at hygge med og tilføje varme og farver til indretningen. Og så er der jo intet som en hyggelig plaid på en kold dag. Bomuldsplaider er ofte et godt valg til soveværelset.