Som ny aktiekøber kan det være svært at gennemskue, hvordan man skal gebærde sig på aktiemarkedet. Her kommer nogle gode råd og følger man dem, kan man undgå de største faldgruber.

Før man kaster sig ud i at købe aktier, skal man først og fremmest overveje, hvor mange penge man vil investere. Aktiemarkedet er meget usikkert, så et godt råd er kun at investere, det man har råd til.

Derudover kan det være en god idé at sætte sig lidt ind i de mekanismer, der påvirker aktiekurserne og får dem til at gå op eller ned. Det giver en bedre forståelse af, hvilke aktier, der er attraktive og hvornår det bedst kan svare sig henholdsvis at købe eller sælge. Der findes på nettet en lang række spil, hvor man får en fiktiv pose penge, man for sjov kan købe aktier for og på den måde øve sig, inden man kaster sig ud i den ægte aktiehandel.

Et andet godt tip er at sprede sine investeringer ud på flere forskellige virksomheder og gerne i forskellige brancher. På den måde spreder man risikoen ud og bliver ikke ramt så voldsomt, hvis der pludselig er nedgang i én bestemt branche, eller hvis en virksomhed går konkurs. Det kan også være en god idé ikke at købe alle aktier samtidig, da man risikerer, at aktiekursen er i top.

Når man handler med aktier gælder det om at tænke langsigtet og have is i maven. Man skal derfor ikke gå i panik og sælge sine aktier, så snart kursen falder. Situationen skal afvejes nøje, og det kan være en svær balancegang.