Ikke et eneste sekund har jeg nogensinde fortrudt, at jeg for 12 år siden valgte at blive selvstændig. På daværende tidspunkt havde jeg arbejdet som tømrersvend i en lille halv snes år, og jeg var faktisk glad for mit arbejde – ikke mindst de seneste år, hvor jeg på en måde havde oparbejdet et speciale indenfor tømrerarbejdet, som dels var en god tilfredsstillelse for mig, dels gjorde mig ganske værdsat hos min arbejdsgiver, som var et meget stort entreprenørfirma.

I min tid som tømrersvend viste det sig allerede tidligt efter, at jeg var blevet udlært, at jeg havde gode evner for at fuge, og på få år oparbejdede jeg en ekspertise, der fik selv gamle og meget erfarne tømrere til at spærre øjnene op.

Men det bedste af det var, at jeg selv holdt meget af at fuge og opnå det bedst mulige resultat, så fugerne omkring for eksempel vinduer ikke kun blev 100 procent tætte men også var smukke og glatte at se på.

Og så var det, at det gik op for mig, at jeg kunne starte min eget firma som fugespecialist og på den måde udføre det arbejde, jeg trivedes bedst med, og samtidig øge min egen indkomst. Og det slog også til, selv om jeg det første par år måtte trækkes med at få tilbagebetalt et banklån, som jeg havde brugt til de nødvendige investeringer.

Det er først og fremmest forskellige tømrerfirmaer, der trækker på min ekspertise, og det er oftest i forbindelse med større byggerier, hvor det er rentabelt at kalde på mig, når der skal fuges omkring vinduer og døre, fordi jeg i kraft af min erfaring og det tekniske udstyr, jeg har investeret i, udfører arbejdet hurtigere end de fleste.

Men jeg nyder også meget de arbejdsopgaver, hvor folk forventer en specielt god finish. I et stort parcelhuskvarter her i byen har jeg fået et godt ry i kraft af, at mange af beboerne har bygget udestuer til deres huse, og i sådan nogle skal fugerne altså bare være i orden, for man sidder jo ofte i timevis i en udestue, og så er det et irritationsmoment, hvis der er skæve eller flosse fuger at kigge på.

Et andet sted, hvor jeg altid er meget omhyggelig, er når der skal fuges omkring en facadedør, for det er jo typisk, at folk kommer på besøg i et hus og står udenfor i et stykke tid, før der bliver lukket op. Og så flakker blikket, og er der en sjusket fuge omkring døren, vil de fleste helt uvilkårligt få øje på det.

Indtil for få år siden havde jeg ofte problemer med, at det kunne være vanskeligt at få fugemassen til at hæfte ordentligt på vinduesrammerne, når folk havde købt nogle billige vinduer med plastikrammer, men det problem erkendte producenterne af fugemasse heldigvis, så de fik udviklet produkter, der klæber ordentligt på det plastikmateriale, som de pågældende vinduesrammer er fremstillet af.

Som sagt holder jeg meget af mit arbejde, og jeg glæder mig til at komme i gang hver morgen.